ÄP fototoimetus • 29. november 2006 kell 22:00

Üks küsimus: Mida teha Kopli liinidega?

Feliks Mägus, ettevõtja

Kopli liinidest tuleks taas luua kaasaegne elamispiirkond, nii nagu ta ajalooliselt töölisasulana oli siis, kui ta loodi. Vana puitarhitektuuri võiks võimaluse korral säilita, kuid ilmselt on arendajal hõlpsam ehitada täiesti uued hooned, seetõttu saab säilitada maju ilmselt valikuliselt.

Anto Raukas, teadlane

See on niivõrd hea merevaatega koht ehitamiseks, et ärimehed seda kindlasti ihaldavad. Muidugi tuleks vanadest majadest alles jätta nii palju kui võimalik ja üles vuntsida, sest restaureeritud puitmajad näevad väga ilusad välja. Aga vaevalt, et ärimeeste käest seda piirkonda päästa õnnestub.

Liisa-Ly Pakosta, poliitik

Olen esitanud Tallinna linnavalitsusele järelepärimisele, et saada teada, millised on linna kavad Kopli liinidega, mida kavatsetakse seal säilitada ja mida lammutada ning mida võetakse ette seal elavate peredega, kuid saadud vastus mind ei rahuldanud. Praegu peaks Tallinn kindlasti täpsustama neid tingimusi, mida kavatsetakse arendajale seada. Kõiki maju ei maksaks kindlasti kõiki lammutada, sest renoveeritud puumajade väärtus suureneb maailmas lausa iga tunniga. Samuti tuleks vaadata, kas saab hoonestust tihendada.

Autor: ÄP

Hetkel kuum