TOP 100 esiotsas kinnisvara- ja ehitusfirmad

ÄP 01. detsember 2006, 00:00

Esimese koha hõivas kinnisvaraarendusega tegelev OÜ Manutent, teine koht kuulub ehitusfirmale TTP ASile ja kolmandal kohal on ehitusmaterjalitootja Henkel Makroflex AS. Esimese kümne seest leiab veel kaks ehitusfirmat.

Ärimees Märt Vooglaiule kuuluva OÜ Manutent eelmise aasta tulemused on muljetavaldavad - käive kasvas üle 15 ja kasum 7 korda, rentaablus ulatub 45 protsendini.

Mis nende tulemuste taga on? "Ennekõike hea meeskond ja planeerimine," selgitab ettevõtte tegevjuht Jaak Vende. "Oma osa on kindlasti ka õnnestunud müügitehingutel Lätis ja Eestis." Viimaste hulgas peab ta silmas näiteks Tallinna kesklinna Rotermanni kvartalit, mis müüdi, kui Manutendi omanikud Urmas Sõõrumaa ja Märt Vooglaid eelmisel aastal ettevõtte kaheks jagasid.

TOP 100s teisele kohale tulnud Tallinnas ehituse ja kinnisvaraga tegelev TTP AS toimetab vaikselt ja edukalt. Oma tegemiste suhtes kidakeelse TTP ASi omanikud on 80% ulatuses Tiit Aava ja 20% osas Peeter Puusepp. Eelmisel aastal teenis ettevõte, mille kohta konkurendidki ei tea, millega ta täpselt tegeleb, kasumit 100 miljonit krooni.

TOPis kolmandale kohale tulnud montaaživahtude tootjal Henkel Makroflex ASil (HM) on sel aastal hästi läinud ning see pole ajakirjandusel märkamata jäänud. Nii ongi Sirje Aal taas Äripäevast kohtumist kokku leppivat telefonikõnet saades veidi skeptiline. "Kas liiale ei lähe?" küsib ta ettevõttest kirjutamise kohta ja lisab, et firma heade tulemuste taga ei ole tema üksi, vaid ikkagi kogu meeskond.

2003. aasta suvel Henkeli kontserni poolt ära ostetud Makroflexi käive kasvas eelmisel aastal 2004. aastaga võrreldes 1,5 korda, kasum üle 90 protsendi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing