4. detsember 2006 kell 14:24

Herkel: Velman võiks Eesti riigist ja seadustest lugu pidada

Riigikogu liikme Anres Herkeli hinnangul on äärmiselt kahetsusväärne, kui vastab tegelikkusele, et riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Vladimir Velman teatas Vene meediale, et Keskerakonna koostöö parteiga Ühtne Venemaa jätkub igal juhul ja Eestis kehtivad seadused ei tööta, teatas Herkel pressiteates.

„See on pretsedenditu, et Eesti seadusandliku kogu liige esineb avaldustega, milles annab kehtivale seadusandlusele tervikuna sellise hinnangu,” kritiseeris Riigikogu liige Andres Herkel parlamendisaadiku Vladimir Velmani väljaütlemisi Venemaa infokanalites.

„On küüniline süüdistada Eesti erakondi koostöös partneritega demokraatlikes lääneriikides ja avalikult deklareerida, et Keskerakond suhtleb „Ühtse Venemaaga” kasvõi läbi tara,” sõnas ta.

Herkel ootab Velmanilt avalikku selgitust Eesti riigi suhtes lugupidamatute avalduste kohta, või siis Vene infokanalites leviva informatsiooni ümberlükkamist, juhul, kui teda on valesti tõlgendatud.

Hetkel kuum