• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärilaused

  Ärilaused tänastest, teisipäeva, 5. detsembri lehtedest

  „Kunagi pole võimalik saavutada absoluutset täiust. Kõigi asjadega on midagi valesti,” filantroop George Soros, Eesti Päevaleht
  „Eelkõige olen ma parandanud Eesti ja USA suhteid, mis kulmineerusid USA presidendi Eesti-visiidiga,” ametist lahkuv USA suursaadik Aldona Wos oma tööd kokku võttes, Eesti Päevaleht
  „Kas homme sajab lund või vihma,” SEBi Ida-Euroopa pangandusdivisjoni juht Mats Kjaer, mõeldes oma sõnadega, et lähituleviku ennustamine on raske, Eesti Päevaleht
  „Pangad on ühiskonna peeglid,” SEB esindaja Mats Kjaer, Eesti Päevaleht
  „Meie jaoks ei ole see heinategu, kus enne vihma tuleb kas või märg rohi kokku kuhjata,” Riigikogu keskerakondlasest liige Evelyn Sepp ei kiirustaks erakondade rahaasju kontrolliva komisjoni ellukutsumisega, Postimees
  „See on nagu ööklubi,” Eesti-Soome elektrikaabli avaüritusel osalenu kaablipeo kohta, Postimees
  „21. sajandil Eestit uueks looma hakkav põlvkond hängib Viru keskuses, räägib lihtlausetega. Nokib nina ja marineerib end reklaamide kutsuvas ahvatluses,” reklaamiguru Marek Reinaas, „Uus Sakala”
  „Ärge rebige minult välja seda, mida ma täna veel ei tee,” regionaalminister Jaan Õunapuu ei vabasta ametist korruptsioonis kahtlustatavat Harju maavanemat Värner Lootsmanni, Äripäev.
  „Vägisi tekib tunne, et Keskerakonna ja Rahvaliidu koostöölepingus on salaprotokoll, kuhu on kuldsete tähtedega kirjutatud, et ükskõik, mis juhtub, Lootsmanni keegi ei puutu,” Riigikogu sotsiaaldemokraadist liige Eiki Nestor, Äripäev
  „Baltikale mõjub Eesti majanduskasv hästi, tahame alati kasvada Eesti majandusest kiiremini," Baltika juht ja omanik Meelis Milder, Äripäev
  „See on nagu viisavabadus, mis on laiendatud elektronidele,” Eesti Energia juht Sandor Liive Estlinki avamisest, Äripäev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.