5. detsember 2006 kell 22:00

Moodulriiulite süsteem planeerib laopinna otstarbekalt ja vastavalt vajadustele

Moodulriiulisüsteemi saab vastavalt vajadusele hõlpsalt suurendada või ümber korraldada.

"Üks moodulriiul koosneb kahest küljeraamist, kummalgi pool kahe postiga, riiuliplaatidest, kandehaakidest ja tugiristist," selgitab LaoEkspert OÜ projektijuht Palmi Parrik.

Kui mooduleid on üksteise külge liidetud mitu, siis tugirist on soovitatav panna üle ühe mooduli. Riiuliplaatide hulk sõltub siinjuures kaubast ja riiuli kõrgusest. Kuna riiuliplaatide kõrgus on reguleeritav 50 mm vahedega ja neid on kerge ümber paigutada ilma tööriistadeta.

Moodulriiulite neli kõrgus- ja kolm pikkusstandardit võimaldavad planeerida ruumi maksimaalselt efektiivselt. Riiulite moodulid tehakse terasest ja külmvaltsterasest, tsingitud või värvitud lehtmetallist, harvem puidust.

Tänu kiirele monteerimisele ja lihtsale ümberpaigutamise võimalusele, kasutatakse kergkaubariiuleid kaubanduses ja erinevates tööstusasutustes, arhiivides ja külmhoonetes. Samuti kontorites ja autofirmades.

ASi Konsensus-Laomaailm müügidirektori Ilmar Metsma selgitusel on standardkandevõime riiuliplaadil 150 kuni 250 kg. Tugevdustaladega saab kandevõimet suurendada.

Moodulriiulite kasutuse efektiivsust suurendab korruslao väljaehitamine, kuid see eeldab kõrgemat ruumi. Laoproject OÜ juhataja Gert Noormetsa selgitusel paigaldatakse moodulriiuli peale vahelagi, mis on võimalik tänu postide suurele kandevõimele. Teisel korrusel võib ladustada kas suuregabariidilist kaupa või paigaldada samuti moodulriiulid peenkaubale. Riiulisüsteemile võib lisada veel trepi, vajadusel piirded ja laadimisvärava.

Autor: Marina Tigasing

Hetkel kuum