6. detsember 2006 kell 6:33

Lehman Brothers annab tegevjuhile 2,2 miljardi krooni eest panga aktsiaid

Investeerimispanga Lehman Brothers kavatseb pikaaegsele tegevjuhile Richard S Fuld nooremale anda järgmise kümne aasta jooksul kokku 186 miljoni dollari (2,2 miljardi krooni) väärtuses panga aktsiaid, kirjutas The Wall Street Journal.

2,5 miljonit aktsiat kantakse Fuldile üle võrdsete osadena järgneva 10 aasta jooksul ajavahemikul 2007 kuni 2006, s.t. nii kauaks kui ta jääb investeerimispanga juurde. Praegu 60 aastasest Fuldist sai tegevjuht 1993. aastal.

„Isegi kui see jaguneb üle 10 aasta, on see hiiglasuur tasu,” kommenteeris ajalehele ettevõtete juhtimiskonsultant Eleanor Bloxham. Tema sõnul on taoliste väljamaksete avalikustamine aktsionäridele tähtis, sest siis nad saavad „seda väga täpselt jälgida”.

Investeerimispanga Lehman Brothers aastane käive on 32,4 miljardit dollarit (400 miljardit krooni), töötajaid on veidi alla 25 tuhande.

Hetkel kuum