• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mitmekülgne Jüri Arrak

  Näitusel pühast eluvõitlusest on üleval Jüri Arraku originaalillustratsioonid lasteraamatuile "Panga Rehe lood" ja "Retoromaani muinasjutud" ning pildikatked Rein Raamatu filmist "Suur Tõll".
  Metallehistöö alal ERKI lõpetanud Jüri Arrak on väga mitmekülgne kunstnik - ta on teinud ehteid, vaipu, viljelnud maali ja graafikat, kujundanud raamatuid, olnud mängu- ja joonisfilmide kunstnikuks.
  "Tema teoseid pole võimalik segi ajada ühegi teise eesti kunstniku loomemaailmaga," nendib Pärnu Uue Kunsti Muuseumi juht Mark Soosaar. "Tema teosed ei eristu mitte üksnes ainulaadselt kujundatud tüüpide (näiteks leegitsevate peadega maivid), vaid ka suure sisemise pinge poolest.
  Tema rahutud kangelased pakatavad põlevast soovist võidelda nii indiviidi kui ka rahva vabaduse eest.
  Vabadus pole aga Jüri Arraku jaoks võimalus teha kõike, mis pähe tuleb. Vabadus on kunstniku jaoks kohustus pühenduda tõe teenimisele, spirituaalsele kestmisele läbi aastasadade. Jüri Arraku teosed ütlevad, et võitlus pühitsetud elu nimel ongi inimese elu suurim sisu," arutleb Soosaar.
  Paeluvad on ka Jüri Arraku kavandite järgi kootud kangelasvaibad (mille on teostanud Arhangelski tekstiilikunstnik Olga Dmitrijeva) ning käesolevat aastanumbrit kandvad maalid, mis viivad vaataja Ristija Johannese ning Uue Testamendi maailma.
  Soosaare hinnangul on Arraku sürreaalsed-sümbolistlikud kristliku temaatikaga teosed rikastanud mitte aianult Eesti, vaid kogu maailma kunstilugu.
  Autor: Tiina Kolk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Bank of America kasvatas kasumit kolmandiku võrra
Bank of America aasta viimase kvartali kasum kasvas 30 protsenti, millele aitas kaasa laenumahtude kasv ning ühinemiste ja ülevõtmiste turu aktiivsus, vahendab Reuters.
Bank of America aasta viimase kvartali kasum kasvas 30 protsenti, millele aitas kaasa laenumahtude kasv ning ühinemiste ja ülevõtmiste turu aktiivsus, vahendab Reuters.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tallinna linnaettevõtte juhatuse liige sai süüdistuse
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.