Jõgeva maavanem Aivar Kokk on maavanematest kõige suurem ärimees.

Mariliis Pinn 08. detsember 2006, 08:28

Jõgeva maavanemal Aivar Kokal on
maavanematest kõige suuremad ärihuvid - tal on kokku aktsiaid 1,2 miljoni krooni
väärtuses, muu hulgas on ta maakonnalehe suuromanik.

Kui uurida ametlikest allikatest, mis maavanematele kuulub ja kellel on suurimad ärihuvid, siis selgub, et konkurentsilt on esirinnas Jõgeva maavanem Aivar Kokk. Talle kuulub mitu firmat, mille ta on asutanud enne maavanema ametisse astumist. Firmad asuvad Jõgevamaal Siimustis, kirjutas SL Õhtuleht.

Kunagine Jõgeva vallavolikogu esimees Aivar Kokk on transporditeenust pakkuva AS Pamako Betoon ainuomanik (400 000 krooni eest aktsiaid), firma on loodud kümme aastat tagasi. See on perefirma - juhtivatel ametikohtadel on perekonnaliikmed. Ka AS Cobra Kaubandus (maavanemale kuulub üheksa A-aktsiat 360 000 krooni väärtuses) on perefirma.

Ehitusettevõttest AS Cobra Grupp kuulub Kokale aktsiaid 306 000 krooni eest. OÜ Panther Teemaja (tal on üks osa, väärtus 42 300 krooni) tegeleb toitlustusega Jõgeval ning Kuremaa ujulas, samuti pakub firma catering-teenust.

Aktsiaseltsis Seitung, mis annab välja ka Jõgeva maakonnalehte Vooremaa, on Aivar Kokk üks suurima aktsiapakiga omanik (112 000 krooni väärtuses).

"Ma üldse ei sekku," vastab eraettevõtjast maavanem küsimusele, kui palju ta ajalehe tegemist suunab.

Tänavu suvel Saare maavanemaks saanud Toomas Kasemaa asutas kuu aega tagasi meretranspordiga tegeleva firma. Ta on osanik osaühingus RIS Grupp 40 000 krooniga.

Võru maavanemale Ülo Tulikule kuulub kaks firmat: AS Eesti Sordiseeme (154 aktsiat, koguväärtus 15 400 krooni) ning OÜ Kärner. "See on seemnepood Võru linnas," täpsustab Tulik.

Valga maavanemal Georg Trašanovil on ASi Otepää Golf üks aktsia väärtusega 1000 krooni.

"Tänan huvi tundmast minu kui maavanema tegemiste kohta," ütleb Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm. Temal on osalus osaühingus Kersti Armipaik Hambaravi, mis on asutatud kolm aastat tagasi. "Äriühing on hambaarstist abikaasaga kahasse. Seega ka minu osalus 20 000 krooni."

"Ärihuvisid mul praktiliselt ei ole," ütleb Rapla maavanem Tõnis Blank. Küll aga lisab ta, et on vaid 1993. aastal asutatud Kehtna Hoiu-Laenuühistu liige. Kasumlikult tegutsevas ühistus on hetkel 288 osanikku, maavanema osaku suurus moodustab 0,3% kogu osakapitalist.

Teistel maavanematel otsesed ärihuvid puuduvad. Küll aga on neid, kellel on börsiettevõtete aktsiaid - sel juhul on konkurentsitult esimene Pärnu maavanem Toomas Kivimägi. Talle kuulub 1160 Eesti Telekomi, 1740 Norma, 785 Saku Õlletehase, 200 Viisnurga, 15 256 Kalevi ning viis Merko Ehituse lihtaktsiat. Kivimäe aktsiapaki koguväärtus on 825 000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2006, 08:28
Otsi:

Ava täpsem otsing