• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarmo Kõutsist sai ametlikult poliitik

  Täna astus endine kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõuts Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeks.

  Kõuts ütles IRL saadetud pressiteates: "Astun täna sammu edasi. Olen 16 aastat ohvitserina erinevatel täidesaatva võimu juhtimistasanditel Eestit teeninud. Tänan riigiametnikke, poliitikuid, kaitseväelasi, meremehi, ärimehi, teadlasi ja kõiki Eesti inimesi, kes mind on selles vastutusrikkas teenistuses toetanud.
  Kui rahvas mind usaldab, siis soovin jätkata rahva teenimist seadusandliku võimu tasemel ehk parlamendis, selleks, et arendada meie riigi rahvusliku julgeoleku tagamist ja Eesti merendust. Usun, et saan nii kõige paremini kasutada oma teadmisi ja kogemusi Eesti omariikluse tugevdamisel ning rahvuslike huvide kaitsmisel."
  Tarmo Kõutsi sõnul on oluline jätkata kaitsekulutuste tõstmist 2% tasemele rahvuslikust koguproduktist, et säilitada saavutatud tase. Kuigi ohvitserid ei teeni mitte raha, vaid rahvast, on kiire majanduskasv tekitanud tööjõuturul tugeva konkurentsi. Kaitseväelased vajavad tunnustamist, nende palgad ja sotsiaalsed garantiid peavad olema konkurentsivõimelised teiste eluvaldkondade esindajate kõrval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.