Mariliis Pinn • 9. detsember 2006 kell 11:09

Tarmo Kõutsist sai ametlikult poliitik

Täna astus endine kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõuts Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeks.

Kõuts ütles IRL saadetud pressiteates: "Astun täna sammu edasi. Olen 16 aastat ohvitserina erinevatel täidesaatva võimu juhtimistasanditel Eestit teeninud. Tänan riigiametnikke, poliitikuid, kaitseväelasi, meremehi, ärimehi, teadlasi ja kõiki Eesti inimesi, kes mind on selles vastutusrikkas teenistuses toetanud.

Kui rahvas mind usaldab, siis soovin jätkata rahva teenimist seadusandliku võimu tasemel ehk parlamendis, selleks, et arendada meie riigi rahvusliku julgeoleku tagamist ja Eesti merendust. Usun, et saan nii kõige paremini kasutada oma teadmisi ja kogemusi Eesti omariikluse tugevdamisel ning rahvuslike huvide kaitsmisel."

Tarmo Kõutsi sõnul on oluline jätkata kaitsekulutuste tõstmist 2% tasemele rahvuslikust koguproduktist, et säilitada saavutatud tase. Kuigi ohvitserid ei teeni mitte raha, vaid rahvast, on kiire majanduskasv tekitanud tööjõuturul tugeva konkurentsi. Kaitseväelased vajavad tunnustamist, nende palgad ja sotsiaalsed garantiid peavad olema konkurentsivõimelised teiste eluvaldkondade esindajate kõrval.

Hetkel kuum