Aivar Sõerd: Eestis on euroliidu madalaimad valitsemiskulud

Annika Matson 14. detsember 2006, 10:15

Eesti valitsussektori kulud on kõige madalamad kogu
Euroopa Liidus, toonitas taas rahandusminister Aivar Sõerd.

"See on fakt. Nagu ka see, et valitsuskulud on meil kontrolli all,” rõhutas Sõerd. 2005. aastal oli Eesti Euroopa Liidu kõige väiksema valitsussektori kuludega 33,2 protsenti SKPst. Võrdlusena Euroopa Liidu riikide keskmine valitsussektori kulu on 47,1 protsenti SKPst. Euroopa Komisjoni majandusprognoos hindab Eestit ühe tugevama rahandusega liikmesriigiks, hinnates meie eelarvepositsiooni tugevnemist.

“Meil pole põhjust eeldada valitsussektori kulude kasvu,” rõhutas Aivar Sõerd. Välja arvatud juhul kui suudame senisest veelgi paremini kasutada vahendeid, mis tulevad Euroopa Liidu eelarvest, lisas ta.

Täna võttis Riigikogu vastu 2007. aasta riigieelarve, mille kohta väitis Riigikogu liige eksrahandusminister Taavi Veskimägi, et “Kindlasti on see ka valitsemiskulude kasvatamise eelarve.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2006, 10:15
Otsi:

Ava täpsem otsing