Silvia Kruusmaa • 18. detsember 2006 kell 22:00

Kohus võttis Premiumilt porsche.ee domeeni

Kohtuotsusega saab domeeni endale ametlikult Porschesid Eestis müüv Baltijas Sporta Auto.

Baltijas Sporta Auto Eesti filiaali juhataja Andrus Lint ütles, et võit oli ootuspärane.

"Eks nad üritasid selle domeeni ära rabada, et selle pealt kasu teenida," ütles Lint konkurentide kohta ning lisas, et Premium Motors on üritanud domeeni neile müüa. Lindi sõnul küsisid nad algul ilusasti porsche.ee domeeni endale. "Nad nõudsid aga domeeni eest võimsat hinda," märkis Lint, summat siiski täpsustamata. Seetõttu otsustatigi kohtu poole pöörduda.

Lint ütles, et kohtuotsus tähendab seda, et nemad võtavad domeeni porsche.ee üle. Millal see juhtub, ei osanud ta veel öelda. Samuti ei uskunud ta, et Premium kohtuotsuse edasi kaebab. "Normaalne inimene seda ei teeks ju. Nad on isehakanud Porschede müüjad, miks nad peaksid nii meeleheitlikult selle domeeni nimel võitlema," leidis ta.

Lint märkis, et Premium Motors Capital kasutab ka ilma loata Porschede fotosid ja logosid.

Premium Motors Grupi nõukogu esimees Jürgen Vester ütles, et kavatseb kohtuotsuse kindlasti edasi kaevata. Vesteri sõnul võttis Premium Motors domeeni porsche.ee endale esimesena: "Me olime kiiremad kui nemad."

Ta eitas ka domeeni Lindile müümise katset. "Me ei võtnud seda domeeni endale edasimüümiseks," kinnitas ta.

Vesteri sõnul ei ole Porschede siinne filiaal käivitunud nii hästi, kui oleks võinud. "Nad müüvad Porschesid ju kasutatud Audidega ühes salongis," ütles ta.

Hetkel kuum