Tartu raad vähendas oma tasuta parkimislubade arvu

Mariliis Pinn 20. detsember 2006, 11:57

Tulevaks aastaks andis Tartu linn
möödunudaastase 170 tasuta parkimisloa asemel välja 106 luba.

«Kui me räägime kesklinna autovabamaks muutmisest, siis vaatasime esimese asjana eelkõige endale enesekriitiliselt otsa ja tegime esimese sammu oma mugavuse arvelt,» ütles linnapea Laine Jänes postimees.ee-le.

Kõige rohkem vähenes linnakantselei parkimisõigus, kes saab möödunudaastase 35 loa asemel 21.

Vähendati ka teistele asutustele väljastatavate tasuta parkimislubade arvu, näiteks anti Tartu Ülikoolile varem 10 A piirkonna ja 40 B-piirkonna luba, nüüd väljastatakse neile 7 luba A-piirkonda ning 20 B-piirkonda.

Linnavalitsus võib parkimistasust taotluse alusel vabastada riigi või kohaliku omavalitsuse ametiasutuse, mis asub tasulise parkimise alas ja seal puudub hoov või siseõu või ei ole neis võimalik parkimist korraldada.

Samuti võib asutusi parkimistasust vabastada lähtudes avalikest huvidest, mis on praegusel juhul Tartu linnale oluliste ettevõtete parema töökorralduse tagamine ning linnale oluliste külaliste teenindamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2006, 11:56
Otsi:

Ava täpsem otsing