Arendajad eiravad turureegleid

22. jaanuar 2007, 00:00

Tartusse lisandub alanud aastal uusarenduste näol ligi 750 korterit.

Kiire hinnatõus eelnenud perioodil ning kohati vale müügihinna kujundus ajendasid arendajaid tooma 2006. aasta teisel poolel turule uusi projekte kohati turureegleid ning majandustõdesid eirates.

Selle tulemusel on iga uus projekt eelnevast oluliselt kallima ruutmeetrihinnaga ning mastaapsem.

Uuselamute pakkumise suure kasvu ja kõrgema hinna loogilise tagajärjena on müügiperioodid oluliselt pikenenud. Praegustes tingimustes on küllaltki normaalne, et pärast uusarenduse valmimist on ligi 15% (mõnel juhul isegi üle 15%) korteritest veel müümata.

Äärelinnaprojektid on suunatud rohkem peredele ning sellest lähtuvalt on seal ka rohkem kolme- ja neljatoalisi kortereid. Äärelinna uusarendused on tulenevalt konkurentsist kesklinna piirkonnaga sunnitud pakkuma paremini läbi mõeldud

lahendusi. Näiteks pakutakse lisaväärtustena kaminat, sauna, panipaika, suurt terrassi, tasuta parkimiskohta jne. Kesklinnas ja hinnalisemates piirkondades jäävad keskmised ruutmeetrihinnad vahemikku 25 000-40 000 kr.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing