Akvarellilised valikud Tartus

Tiina Kolk 26. jaanuar 2007, 00:00

Tartu Kunstimajas 18. jaanuaril avatud Eesti Akvarellistide Ühenduse aastanäitusel esitleb oma teoseid 42 kunstnikku.

Mitmed autorid on esindatud 2-4 pildist koosnevate seeriatega. Tuntud akvarellikorüfeede kõrval esineb hulk kunstnikke, kelle loomingu raskuspunkt on muudes kunstitehnikates - graafikud Marje Üksine ja Naima Neidre, maalija Mari Roosvalt, maalijad ja graafikud Jüri Arrak ning Andrus Kasemaa. Debüteerivad Luule Puhvel ja Rete Jallai.

"Praegune akvarellikunsti üldpilt on huvitav. Paljud autorid seovad mitmeid väljendusvahendeid, miksivad näiteks akvarelli ja joonistust vms. Niipalju kui on akvarellijaid, on ka erinevaid lähenemisviise. Akvarell on muutunud atraktiivsemaks ning see tehnika on praegu maailmas väga populaarne," sõnab üks näituse kuraatoreid Tiiu Pallo-Vaik.

Näitus Tartu Kunstimajas on avatud 11. veebruarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing