VS on meie lühikeses gastronoomilises kultuuris täiesti arvestatava minevikuga koht. Esiteks on ta ise juba üsna mitu aastat vana, avatud juba aastast 1999, kusjuures VS oli vist Eesti esimene DJ-kohvik üldse.
Lisaks on ka nimi VS osaliselt ajaloolise järjepidevuse kandja: samas kohas asus raamatupood jubeda nimega "Võitlev sõna", millest kohvik endale nime lühendas. Ajalugu paistab välja ka pisut kulunud sisustusest, kõige mõnusamas nurgas on diivanikattes lausa auk. Aga see on kiituseks - koht on menukas ja siin käiakse.
Sisekujundus on eriline, nii kaugel kui võimalik paljuotsitud hubasuse-tundest. Eriti palju metalli, natuke vähem plasti ja neooni mustal taustal. Samas on laudade paigutus läbi mõeldud ja loodud mõnusaid nurki, nii väiksematele kui ka suurematele seltskondadele sobivaid.
Menüü on pikk, kehvema kuulsusega kohas võiks seda ebausaldusväärsuse märgiks pidada. Aga VS kokad on keskmisest andekamad - siinsete toitude kohta pole veel ühtegi halba sõna kuulnud.
On India toite ja on Euroopa toite, menüü ongi jagatud kaheks. Kui sissejuhatuseks tahtsime kumbki salati tellida, ütles ettekandja, et ega me siis rohkem ei jaksa, teist rooga pole vajagi. Võtsime siis ühe Nizza salati kahe peale ja saime küsimata ka kaks taldrikut ja noad-kahvlid, et saaks jagada.
India toit ei ole minu lemmikute hulgast, aga chicken tikka korma ehk küpsetatud kanafileetükid tomati, sibul ja karrikastmega olid väga hästi tehtud, filee mahlakas, lisandid maitsvad.
Lahtisest köögist oli näha, kuidas parajasti India leiba naani küpsetati. Ka Itaalia roaga tuldi toime - lõhepasta oli selline nagu üks pasta olema peab. Sageli kurdetakse väikseid portsjone ja suuri hindu, aga VSis on pigem vastupidi - portsjonid on liiga suured ja hinnad väiksed (no mitte just väga, aga niisugused väiksemapoolsed).
Magustoidud on täiesti olemas, kuid muu menüüga võrreldes on valik tagasihoidlikum. Kolm kooki, puuvili, pannkoogid, jäätis. Juustukook polnud kõige parem valik. Viga just polnud, aga ei jäänud ka erilisena meelde, et võtaks järgmisel korral uuesti.
Klaasiveinivalik pole suur, aga saadaolevad on head, kokteilide rida on tohutult pikk. Toitu saab ka kaasa osta.
Seotud lood
Augusti lõpus hakkas Saue vallas Laagris tööle rahvusvahelise toiduainetööstuse Solina uus 15 000 ruutmeetrine moodne tootmiskompleks. Selleks, et tehase logistika oleks sujuv, kiire ning turvaline, tegi Forus koostöös ettevõttega GoSwift nutika turvalahenduse. Lisaks hoolitseb Forus kogu territooriumi turvalisuse ja nõrkvoolusüsteemide hoolduse eest.
Enimloetud
1
Ettevõtjad ei leia ka ise üksmeelt
5
Rõtov, Mandel ja Lang ettevõtete maksustamisest
Hetkel kuum
Ettevõtjad ei leia ka ise üksmeelt
Rõtov, Mandel ja Lang ettevõtete maksustamisest
Tagasi Äripäeva esilehele