Kaks pöialt püsti: 'Dreamgirls' jõudis Eesti kinodesse

Christel Karits 16. veebruar 2007, 00:00

Tegu on samanimelise Broadway hittlavastuse alusel valminud muusikalise draamaga, mis räägib pealtnäha täitumatutest unistustest ja õnnelikest juhustest.

1960ndate Detroit, uut tüüpi muusika on läbimurde lävel.

Autokaupmees Curtis Taylor Jr üritab luua oma plaadifirmat, aga selleks on vaja leida sobiv artist, keda müüa. Juhuslikult näeb mees odavate parukate ja isetehtud kleitidega tüdrukutebändi The Dreamettes: Deena Jones, Lorrell Robinson ja solist Effie White.

Nad on noored. Nad on ilusad. Nad on just see, mida Curtis vajab.

Tutvusi kasutades õnnestub mehel sokutada kolmik uue Detroidi saundi teerajaja, souli ja rock'n'roll'i segava James "Kõu" Early taustalauljateks ning korraga on kõik see, millest tüdrukud seni vaid unistada võisid, neil käeulatuses. Edu eest aga tuleb maksta üsna kõrget hinda.

Osades Beyoncé Knowles, Oscari-võitja Jamie Foxx, Kuldgloobuse võitjad Eddie Murphy ja Jennifer Hudson, kes kandideerivad oma rollide eest ka parima mees- ja naiskõrvalosatäitja Oscaritele, Danny Glover jt. Lavastajaks ja stsenaristiks on Oscari-võitja Bill Condon, kelle käe all on valminud ka muusikalifilm "Chicago".

Filmikriitikud on nimetanud "Dreamgirlsi" valmimist aasta peoks ning suurimaks elamuseks, tunnustades suurepärast ansamblitööd.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing