22. veebruar 2007 kell 7:15

Pärnu politsei uurib kolme valimisseaduse rikkumist

Pärnu politseiosakond on riigikogu valimisseaduses poliitilist välireklaami keelava paragrahvi põhjal alustanud kolme väärteomenetlust.

Pärnu maakonnas Häädemeeste vallas tuvastas politsei välireklaami keskuse apteegis, kus teleriekraanidel, mis olid suunatud tänava poole, kuvati Reformierakonna kandidaadi pilti koos nime ja kandidaadinumbriga, kirjutas Pärnu Postimees.

Teine väärteomenetlus on alustatud Pärnu linnas Hommiku tänaval asuva kaubanduskeskuse Blauhaus aknal LCD-telerist näidatud reklaami kohta, kus samuti esitati Reformierakonna kandidaate.

Kolmas menetlus algatati Tootsis Kesk tänava kaupluses rippunud roheliste erakonna plakati kohta, mis kutsus rahvast valijatega kohtuma. Plakatil olid kirjas kandidaadid koos numbritega ja kasutatud oli erakonna logo.

Nädalavahetusel oli roheliste erakonna mõttetalgutele kutsuv valimisplakat, kus olid kirjas riigikogu valimistel kandideerijate nimed ja numbrid, üleval ka Pärnu-Jaagupis. See plakat politseile silma ei jäänud ja ühtegi kaebust selle kohta ei tulnud. Praegu on see maha võetud.

Pärnu politseiosakonna komissar Tõnu Kivis ütles, et reklaam pole valimiste ajal keelatud, kuid lubamatu on kutsuda üles valima erakonda, kandidaati või tutvustada nende vaateid.

Hetkel kuum