Agnes Ojala • 10. aprill 2007 kell 11:26

Ärimees hakkas taastama St Peterburgi hotelli

Haapsalus Lossiplatsil tondilossina seisva kunagise St Peterburgi hotelli järjekordne omanik, Haapsalu juurtega Argo Ladva, loodab, et tuleval suvel tegutseb majas endisaegset nime St Peterburg kandev hotell.

Majja peaks tulema ligi 50 kohaga hotell ja restoran. Muinsuskaitse all oleva hoone fassaad tuleb säilitada ja restaureerida. Taastatakse ka omaaegne puupitsiline sammasrõdu peaukse kohal. Hoovi pool hävinud majatiib ehitatakse üles. Et maja alla tuleb täiskelder, tehakse seal ka arheoloogilisi uuringuid, kirjutas Lääne Elu.

Eelmine omanik kavandas majja luksuskorterid, kuid loobus oma plaanist. Haapsalu linnavalitsuse muinsuskaitseametnik Tõnis Padu ütles, et hoone algupärase funktsiooni taastamine on kõige mõistlikum lahendus, sest elumajaks ei ole see koht kõige parem.

Ladva lootis, et ehitus algab pärast jaanipäeva ja lõpeb aasta pärast. Praegu käib majas ettevalmistus ehituseks: põrandad on üles võetud ja seinad paljaks kooritud, risu ja praht välja veetud.

Hetkel kuum