Hantli asemel aitab klubi valida inimlikkus

Rivo Sarapik 24. aprill 2007, 00:00

Sportimine on individuaalne ja intiimne kogemus, mis sama emotsionaalne kui reisimine või lotovõit, mistõttu halb kogemus ja ebaõnnestumine salvestub siiski kindlamalt. See võib aga ära rikkuda kogu tahtmise edaspidi liikumisest rõõmu tunda.

Spordiklubid mängivad olulist rolli inimese treenimishuviga nakatamisel. Treeningute poole pöörduvad sageli tagasi ajast natuke räsitud ja kompleksides inimesed, kes ootavad avatud suhtumist ja püüavad ületada oma hirmu trenni ees. Siinjuures saabki sekkuda spordiklubi, kes võib spordini taasleidmise tee valutuks ja meeldivaks teha. Näiteks kindlatel aegadel jõusaalis sportijatele tasuta treenerit pakkudes. Selles, et enda vormi ajaja ei pettuks valitud alas ning teaks, millal ja kuidas raskuste tõstmise või aeroobse trenni tulemusi oodata, saab ka klubi kaasa aidata.

Mismoodi tunneb üks inimene sportides ennast hästi? Kindlasti siis, kui temaga tegelevad inimesed on sõbralikud ja diskreetsed. Meenubki seik Revali spordiklubist, kus nõutult jõusaalis seistes astus sportija juurde treener ning tutvustas meelsasti harjutusi eri lihasgruppide treenimiseks. Enne treenerini jõudmist aga on ka vastuvõttev administraator oluline meeleolutekitaja enne raskuste juurde (taas)asumist.

Täna piisab vaid huvist, et leida üles spordiklubide veebilehed, mis lisaks infole pakuvad interaktiivset treeningutesse registreerimist ja muudki. Näiteks oleme pettunud populaarse Arctic Tallinna spordiklubi elektronsides, kus klubi lubab veebilehelt tehtud päringule hiljemalt kolme päeva jooksul vastata, ent vastust ei ole ka pärast kuuajast ootamist. Kliendile jätab see märgi, et ta ei ole ilmselt klubisse sportima oodatud.

Teisalt on ka tagasihoidlikkus voorus. Pole ju oluline, kas teha sporti viimase moe järgi dressis või vanas heas Marati särgis. Nii et kõik viimase peal stiiliga treenijad tekitavad samamoodi pinget. Kusjuures sedagi soosib spordiklubi. Näiteks Status Clubis võib end väga kehvasti tunda, sest kõik ümbritsev võib tunduda klants ja ülepingutatud. Teisalt jälle, pigem natuke klantsi kui räpasus. Halvasti õhutatud või räpases pesuruumis on märksa ebameeldivam end vormi ajada kui puhtas klubis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing