Merko Ehitusega kaubeldi kõige enam

Peeter Teder 10. mai 2007, 00:00

Tallinna börsil kaubeldi eile enim Merko Ehituse aktsiaga, mille käive ulatus 14,9 miljoni kroonini.

Ehitusfirma aktsia käibe viisid üles kaks suurtehingut. Ühega vahetas omanikku pea 17 000 aktsiat ja teisega täpselt 10 000 aktsiat. Ühe aktsia hind nendes tehingutes oli vastavalt 320,76 krooni (20,50 eurot) ja 322,63 krooni (20,62 eurot). Esimest tehingut vahendas nii ostja kui ka müüja poolelt maaklerifirma Suprema, teist Hansapank. Merko aktsia hind tõusis 2,1 protsendi võrra ja sulgus 325,76 krooni (20,82 euro) tasemel.

Merko Ehituse puhul on tegu Tallinna börsil suhteliselt madalalt hinnatud firmaga - aktsia hinna ja ühe aktsia kohta tuleva kasumi ehk P/E suhe on alla 10. Selle näitajaga konkureerib firma koos Tallinkiga kõige odavamalt hinnatud ettevõtte tiitlile.

Ilmselt meelitab just see investoreid Merkot ostma. Vaadatakse mööda võimalikust kinnisvara- ja ehitusturu langusest. Samas võib ka arvata, et suured ehitusfirmad suudavad kitsastes oludes paremini vastu panna.

Suure käibega oli veel ka Olympic EG, mida osteti-müüdi 10,6 miljoni krooni väärtuses. Olympicu hind tõusis 2,3 protsendi võrra ja väärtpaber maksis 92,31 krooni (5,90 eurot). Võrreldes eilse sulgemishinnaga tundub aktsia poole odavam, kuid see on ainult näiline. Tegelikult saavad kõik eilse seisuga Olympicu aktsionärideks olnud inimesed mai lõpuks iga aktsia kohta ühe aktsia juurde. Seega jääb aktsiapaki väärtus laias laastus muutumatuks.

Enim tõusis börsil PTA Grupi aktsia, mis kallines 4,3 protsendi võrra, makstes 71,97 krooni (4,60 eurot). PTA Grupi aktsia käive oli 218 000 krooni.

Börsil oli 11 tõusvat ja neli langevat aktsiat. Ühe aktsia hind jäi muutumatuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing