Keskpangad määrasid intresse

Peeter Teder 11. mai 2007, 00:00

Kolm olulist keskpanka - USA Föderaalreserv, Euroopa Keskpank ja Inglise pank - otsustasid eile ja üleeile oma kesksete intressimäärade saatuse.

Neist kaks esimest jätsid intressid muutmata, vastavalt 5,25 ja 3,75 protsendile. Suurbritannia keskpank aga tõstis intressi veerandi protsendipunkti võrra ja intress on nüüd 5,5 protsenti. Suurbritannia on hädas inflatsiooniga, mis märtsis ulatus 3,1 protsendini. Ühendkuningriigi keskpanga eesmärk on viia inflatsioon tagasi 2 protsendi joone juurde või selle alla.

USA keskpanga otsus aktsiate hindu USAs ei mõjutanud, aktsiaindeksid kosusid veidi. Euroopas aktsiate hinnad veidi langesid, sest turuosalised ootavad, et Euroopa Keskpank annab vihje intresside tõstmisele tulevikus.

Föderaalreserv ja Euroopa Keskpank peavad oma järgmise istungi juuni teises pooles, Inglise pank aga juuni alguses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing