Agnes Ojala • 22. mai 2007 kell 6:01

Haiguse ajal töötamine jätab hüvitisest ilma

Eelmisel aastal tühistas haigekassa haigushüvitise maksmise töötamise tõttu 80 korral.

Haigekassa avalike suhete juhi Anne Osveti sõnul on ravikindlustuse seaduse järgi töötajal keelatud haiguslehel olles töötada nii oma kui ka mõne teise tööandja juures. Kui inimene siiski töötab haiguse ajal ja saab töötasu, ei teki tal sotsiaalmaksuga maksustatud tulu kaotust, mistõttu talle haigushüvitist ei maksta, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

"Haigusleht ongi selleks ette nähtud, et inimene end terveks raviks," ütles Osvet.

Eelmisel aastal ei maksnud haigekassa hüvitist 80 juhul peamiselt seetõttu, et tööandja tegi ise töövõimetuslehele kande selle kohta, et töötaja haiguslehel viibimise ajal hoopis tööülesandeid täitis. Mõnel juhul saab haigekassa ravirežiimi rikkumistest teada ka avalikkuse kaudu või jääb kodusele ravile määratu lihtsalt raviarstile kusagil linna peal vahele.

Hetkel kuum