Agnes Ojala • 25. mai 2007 kell 11:22

Nasdaq OMXi juhid: ühinemisotsus tuli viimaste päevade jooksul

Kuigi kuuldusi Nasdaqi ja OMXi võimalikust ühinemisest oli kuulda juba mõnd aega, eitasid mõlemad ettevõtted Nasdaqi pakkumist veel aprilli keskel.

Täna Stockholmis peetud pressikonverentsil ajakirjanike arupärimise peale vastasid ühisettevõtte Nasdaq OMX juhid Magnus Böcker ja Robert Greifeld, et liitumisotsus tuli alles mõne päeva eest viimastel läbirääkimistel.

"Olime kaalunud tihedamat koostööd mitme ettevõttega, kuid otsustasime lõpuks Nasdaqi kasuks," rääkis Böcker. Samasuguseid läbirääkimisi erinevate võimalike partneritega pidas ka Nasdaq.

"See ühinemine on eriline. Kui tavaliselt võtab üks ettevõte teise üle siis, kui sel kõige paremini ei lähe ja ülevõetav on ebavõrdses seisus, siis praegusel juhul olid liituvad ettevõtted võrdselt tugevad ja võisid valida endale meelepärase partneri või oleksid võinud jääda ka omaette," selgitas Greifeld. "Lõpuks otsustasime siiski üksteise kasuks, kuna koostööst on loota suurt lisa mõlemale ettevõttele," lisas ta.

Hetkel kuum