31. mai 2007 kell 7:39

Täna valitakse Tartu ülikoolile rektor

Täna kell 12 valib 298-liikmeline valimiskogu, kuhu kuuluvad kõik ülikooli nõukogu liikmed, kõikide teaduskondade nõukogude liikmed ja kõik ülikooli korralised professorid, aulas uue Tartu ülikooli rektori.

Valituks osutub kandidaat, kelle poolt hääletab vähemalt 150 valimiskogu liiget, on kirjas ülikooli koduleheküljel.

Tartu ülikooli rektoriks kandideerivad TÜ rakendusgeoloogia professor Volli Kalm, Eesti Maaülikooli rektor, TÜ arengubioloogia erakorraline professor Alar Karis ja TÜ praktilise filosoofia professor Margit Sutrop.

Valimiskogu valib rektori viieks aastaks. Valimiskomisjon teeb vabariigi valitsusele ettepaneku nimetada uus rektor ametisse alates 1. juulist 2007. Rektori inauguratsioonitseremoonia peetakse 31. augustil.

Hetkel kuum