1. juuni 2007 kell 12:44

Regionaalminister peatas nädalaks alkoholimüügi piirangud Harjumaal

Regionaalminister Vallo Reimaa peatas alates tänasest seitsmeks päevaks Harju maavanema Värner Lootsmanni korralduse, mille kohaselt ei tohi Harjumaa kauplused ja rändkauplused suveõhtutel- ja öödel alkoholi müüa.

Korralduse peatamine on osaline ning kehtima jääb alkoholimüügi keeld lastekaitsepäeval, koolinoorte laulu- ja tantsupeo ajal ning esimesel koolipäeval, ütles Reimaa pressiesindaja Anna-Maria Veidemann.

Seitsme päeva jooksul selgitavad juristid, kas Lootsmann on oma volitusi õigesti kasutanud, lisas Veidemann. Kui leitakse, et Lootsmann on oma volitusi ületanud, tühistab Reimaa tema korralduse.

Maavanemal on õigus alkoholimüüki piirata eriolukordades, kuid Lootsmanni korralduse järgi ei tohi Harjumaal kauplustes ja rändkauplustes alkoholi müüa juunist septembri alguseni kella 20-st õhtul kella 8-ni hommikul.

«See on nüüd definitsiooni ja tõlgendamise küsimus, kas suvi ja koolivaheaeg on eriolukord meie riigis või on tegemist ikkagi rohkem riikliku alkoholipoliitika küsimusega, aga siis ei ole see enam maavanema otsustada,» ütles Veidemann varem Postimees Online’ile.

Alkoholimüügi keeld kehtib aga endiselt 31. mai õhtust kella 20-st kuni 2. juuni hommikuni kella 8-ni seoses lastekaitsepäevaga, 29. juunil kella 20-st kuni 2. juulil kella 8-ni seoses Noorte Laulu ja Tantsupeoga ning 31. augustil kella 18-st kuni 3. septembrini kella 8-ni seoses kooliaasta algusega ning seda korralduse punkti Reimaa mingil juhul ei tühista.

Hetkel kuum