Kannatanud nõuavad kohtu kaudu Viiknalt 6 miljonit

Sten-Aleks Pihlak 06. juuli 2007, 00:00

"Me saime kindlustuslepingu, millega ITV Heby on karussellid mingis määramatus kohas kindlustatud umbes 2 miljoni krooni peale. Selle poliisi järgi pole kuskilt mingit kindlustuskaitset loota," rääkis kannatanuid esindav Küllike Namm, kes hakkab hiljemalt 11. juulil Tivoli Tuuriga kohut käima. "Praegu väidetakse, et Tivoli Tuur ei tegelegi millegagi ega tea midagi, kuid meil on hulga tõendeid, mis seovad selle juhtumi üksnes Tivoli Tuuriga," ütles ta. Nammi sõnul seovad ITV Hebyt selle sündmusega vaid Lauri Viikna ütlused.

Tivoli Tuuri korraldaja Lauri Viikna sõnul on tegu valega. "ITV Heby on palganud advokaadi ja advokaat on sellest Nammile ka teada andnud ja kirju saatnud. Mind vihastab see, et Namm teeb kannatanute elu veelgi raskemaks," ütles Viikna, keda ärritasid ka jutud kindlustuspoliisist karussellide kohta. "Kindlustus, millest jutt käib, on tsiviilvastutuskindlustus, millega on külastajad õnnetusjuhtumite vastu kindlustatud."

Viikna sõnul pole see kindlustusleping aga mingi näitaja. "Kõigepealt kannab kahjud ikka ITV Heby ise ja alles siis annab ta päringu kindlustusse," lisas Viikna, kelle kinnitusel on Rootsi firmal selleks raha piisavalt.

Nammile sellest kinnitusest ei piisa. "See on meeldiv, et Heby tahab vastutada, kuid siis on alati ju kõige normaalsem moodus kahjude vabatahtlik korvamine," ütles Namm, kelle sõnul puudub temal kinnitus ITV Heby sellise soovi kohta. "Advokaadibüroost öeldi, et ITV Heby on nõus käitlema, aga sellest on meil vähe kasu," jäi Namm endale kindlaks.

Nammi väidetega ei nõustu Tivoli Tuuri ja ITV Hebyt esindava advokaadibüroo Laus ja Partnerid advokaat Kalev Aavik. "Juba esimeses vastuses Nammile teatasid Tivoli Tuur ja ITV Heby, et juhul kui kannatanud pööraksid oma nõuded ITV Heby vastu, asuks viimane nendega kohe läbirääkimistesse kahjuhüvitiste suuruse üle," rääkis Aavik, kelle sõnul pöörduti kohtusse hoopis Tivoli Tuuri vastu. Seda, kas kindlustuslepingus määratud summa on õiglane või mitte, ei osanud Aavik öelda.

Tivoli Tuurile oleks kaotus kohtus laostav. "Kui ma mingil põhjusel peaksin kohtus kaotama, siis läheks Tivoli Tuur pankrotti ning hakkaksin omakorda ITV Hebylt raha välja nõudma," ütles Viikna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing