Tõnis Arnover • 31. juuli 2007 kell 13:36

Kanaari saartelt on evakueeritud 11 000 inimest

Gran Canarialt ja Tenerifelt on reedel alanud ja kontrolli alt väljunud tulekahju tõttu evakueeritud 11 000 inimest, teatas Reuters.

Kanaari saarte kohaliku võimu esindajad on nimetanud Gran Canaria tulekahju erakordselt ohtlikuks. Seni on tuli saare kaguosas laastanud 4000 hektarit, kus põhiliselt kasvab mänd. Kustutustöid raskendavad tugev tuul ja erakordselt suur kuumus.

Politsei on arreteerinud 37aastase Juan Antonio Navarro Armase, kes laupäeval tunnistas süütamise üles. Ta tunnistas, et tegi seda protestist, kuna tööandja ei tahtnud tema töölepingut pikendada. Mees oli esimesena teatanud tulekahjust ja arreteeriti siis, kui tema ütlused tundusid politseile kahtlased ja vastuolulised.

Hetkel kuum