27. september 2007 kell 20:16

Peapööritusravimist saab kaalulangetaja

Iisraeli teadlased teatasid, et on leidnud uue dieetravimi, millel on võrreldes praegu turulolevatega vähem kõrvaltoimeid.

Tel Avivi ülikooli Sackleri meditsiinikooli doktor Nir Barak nimetab enda loodud ravimit kaalulangetamise imerohuks. Hetkel Histaleani nime all katsetatav ravim põhineb betahistiinil, mille ohutus inimestele on tõestatud ning millega paljudes riikides, kaasa arvatud Eestis ravitakse peapööritust, vahendas Science Daily.

Betahistiin on olnud turul juba üle 30 aasta, see blokeerib ajus retseptoreid, mis on seotud täiskõhutunde ning sooviga süüa rasvaseid asju, ütles Barak.

Möödunud kuul USAs lõppenud kaalulangetuspreparaadi kliiniliste katsetuste teine etapp näitas, et alla 50-aastased naised, kes võtsid Histaleani kolm kuud, suutsid kaalu langetada 7 korda enam kui need, kes võtsid platseeboravimit. Ükski 281 katseisikust ei kaevanud tõsiste kõrvaltoimete üle.

Hetkel kuum