Merle Rihma • 12. november 2007 kell 22:00

Koolitus kõhu kaudu

Ei ole midagi lõõgastavamat kui kokteilisegamiskoolitus või sushivalmistamine peale pingelist strateegianõupidamist või pikaleveninud seminari. Meisterkoka käe all omandavad koolitatavad oskusi, mis võimaldavad hiljem ka kodustes tingimustes lihtsate võtete abil toidulaule midagi põnevat valmistada.

Kui tiim peab ühiselt valmistama pastataignat või avama austreid, on ka meeskonnakoolitusele antud uudne käsitlus. Meeskonnaliikmete loomingulisus, sotsiaalsete oskuste hindamine ja koostöö avanevad selliste koolituste käigus hoopis teises valguses kui erialaseid ülesandeid lahendades. Kõigele lisaks saab koolituse materiaalse tulemuse koos meeskonnaga mõnusalt ära süüa või juua.

Maitsekoolitused on erinevad. Tegu võib olla veini, kokteile, viskit, õlu või õunajooki tutvustava joogikoolitusega või sushit, rahvuskööki, pastat, šokolaadi ning mereande tutvustava õhtuga.

Sageli kasutatakse analoogseid koolitusi ka ettevõtte pidulike sündmuste rikastamiseks. Näiteks võib ettevõtte aastapäevaürituste raames ise valmistada teemakohaseid šokolaadist kingitusi või segada kokku ettevõtte jaoks unikaalse kokteili, mida kuskil mujal ei pakuta.

Hetkel kuum