Vene oligarh himustab osalust TeliaSoneras

Sirje Rank 19. november 2007, 00:00

"TeliaSonera jaoks on suur vahe, kas omada Megafonis enamusosalust või täit kontrolli," ütles eelmisel nädalal Barcelonas toimunud investeerimiskonverentsil Altimo finantsjuht Teijo Pankko.

Pankko sõnul on üks võimalus selleks Altimo 25% osaluse vahetamine Megafonis vähemusosaluse vastu Telia Soneras. TeliaSonerale kuulub praegu 44% Megafoni aktsiatest. Pankko sõnul käivad diskussioonid, kuid läbirääkimisteks ta neid ei nimetanud.

Aktsiavahetuse korral saaks Altimo oma 25protsendilise osaluse eest umbes 10protsendilise osaluse TeliaSoneras, kirjutas Rootsi majandusuudiste portaal di.se. Sellega oleks Altimo Rootsi ja Soome riigi järel TeliaSoneras kolmas suurim omanik.

"Usun, et TeliaSonera peab diskussiooni Alfa Group/Altimoga, kuid kindlasti on sellele ka vastuseis, et Vene oligarhist võiks saada nii suur omanik. Elu on näidanud, et Alfa Group võib suuromanikuna üsna problemaatiline olla. Neil on ju tendents lahendada kõik küsimused juriidiliste keerdkäikude kaudu," kommenteeris di.se-le Kaupthing Banki analüütik Stefan Pettersson.

"Arvan, et TeliaSonera peab riski liiga suureks, kui vaadata, milliseid koostööprobleeme on (Norra telekommunikatsioonifirmal - toim.) Telenoril olnud Altimoga Ukrainas," ütles Handelsbanken Capital Marketsi analüütik Bengt G Mölleryd.

TeliaSonera uuele juhile Lars Nybergile oleks suur võit, kui ta suudaks Alfa Groupiga ära lahendada omandivaidlused Megafonis ning Türgi teleoperaatoris Turkcell.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing