25. november 2007 kell 7:49

Gruusia president astus tagasi

Mihhail Saakašvili astus täna presidendiametist tagasi, kuna alustab 5. jaanuarile kavandatud Gruusia presidendivalimiste kampaaniat.

Uue riigipea ametisse nimetamiseni on presidendi kohusetäitja parlamendi spiiker Nino Burjanadze, vahendas ETV24 uudisteagentuuri Interfax. Saakašvili teatas tagasi astumisest eile valitsuse istungil. Seal nimetas ta ka ministritele kolm kõige olulisemat ülesannet presidendivalimisteni jäänud ajal.

"Sel keerulisel ülemineku ajal peame me ennekõike tagama julgeoleku, seaduslikkuse ja korra, kuna ma arvan, et tuleb provokatsioone ning meie julgeolekuteenistused on valmis kõigeks," ütles ta.

"Meie teine ülesanne on tagada, et keegi Gruusias ei kannata külma või nälga sel talvel ja mõned sammud on sellel eesmärgil juba võetud, sealhulgas programm vaestele inimestele ja pensionitõus," lausus Saakašvili. "Meie kolmas ülesanne on hoida presidendivalimised demokraatlikud," lisas ta.

Hetkel kuum