Agnes Ojala • 27. november 2007 kell 9:27

Tallinna plaan tõsta järsult maamaksu lööks valusalt majaomanikke

Keskerakond kaalub võimalust tõsta uuest aastast maamaksu Tallinnas 2,5 korda, mis tõstaks 900ruutmeetrise Merivälja elamukrundi maamaksu aastas 2300 kroonilt 5800 kroonile.

Linnavalitsuse eilsel kabinetiistungil arutamisel olnud kava tõsta maamaksumäära seniselt 0,6%-lt 1,5%-le räsib eelkõige just eramute omanikke, keda on palju Nõmmel, Pirital ja Mustjõe elamupiirkonnas, kirjutas postimees.ee.

Tallinna linnajuhid ei soostunud Postimehele põhjendama, miks plaanitakse maamaksu niivõrd järsult tõsta. Maaküsimustega tegelev abilinnapea Eha Võrk teatas eile, et eelnõu kohta oleks praegu ennatlik kommentaare anda, sest selles olevad arvud on linnavalitsuses alles arutlusel.

Merivälja Aedlinna Seltsi juhatuse ja Pirita halduskogu liige Toivo Paavle ütles eile, et piirkonnas hakatakse kindlasti protestiallkirju koguma, kui linnavalitsus peaks tõesti heaks kiitma maksumäära kergitamise 1,5 protsendini.

Hetkel kuum