• Jaga lugu:

  Ehitus kasvas kolmandas kvartalis vaid 5 protsenti

  Ehitusettevõtted ehitasid 2007. aasta kolmandas kvartalis Eestis ja välisriikides eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5% rohkem, teatas statistikaamet.

  Teises kvartalis alguse saanud ehituse kasvutempo aeglustumine jätkus ka kolmandas kvartalis.
  Kolmandas kvartalis ehitasid ehitusettevõtted omal jõul 11,3 miljardi krooni eest. Hooneid ehitati 7,3 miljardi ja rajatisi 4,0 miljardi krooni eest — püsivhindades vastavalt 12% rohkem ja 6% vähem kui eelmise aasta kolmandas kvartalis. Nii kohalikul ehitusturul kui ka välisriikides tulenes ehituse kasv ainult hoonete ehitamisest.
  Ehitisregistri andmetel lubati kolmandas kvartalis kasutusse 1569 uut eluruumi, s.o 209 eluruumi rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Enam kui kolmveerand uutest eluruumidest asus korterelamutes. Enim valmis uusi eluruume Tallinnas, järgnesid Tallinna lähiümbruse vallad ja Tartu linn. Ehitustegevuse kallinemine ja laenutingimuste karmistumine on vähendanud nõudlust uute eluruumide järele. Kolmandas kvartalis anti ehitusluba 1793 uue eluruumi ehitamiseks, mida on võrreldes aastatagusega ligi kaks korda vähem. Eelistatuim elamutüüp oli ühepereelamu.
  Kasutusse lubati 244 mitteelamut kasuliku pinnaga 175 000 ruutmeetrit. Enim lisandus uut kaubandus- ja laopinda. 2006. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes vähenes nii kasutusse lubatud mitteelamute pind kui ka kubatuur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.