29. november 2007 kell 9:54

Pildid: majad puude otsas

Paljud on lapsepõlves kusagile metsa või isegi puu otsa omale onni ehitanud. Üha enam linnastuvas ning loodusest eemalduvas maailmas tunnevad inimesed sageli, et elaksid hea meelega looduses just sellises väikses majakeses.

Tänapäeval pole see enam ainult laste mängumaa, vaid ka täiskasvanud on sellest vägagi huvitatud, millest annavad tunnistust paljude ettevõtete esilekerkimine, mis just selliseid maju pakuvad.

BlueForest on Briti firma, mis ehitab maju puude otsa üle maailma. BlueForest on valmis puude otsa ehitama nii onne lastele kui ka elamuid tervele perele. Hinnad algavad 20 000 naelast (440 000 krooni).

Saksamaal pakub puu otsa ehitamise võimalust firma nimega Baumraum. Ettevõtte sõnul aitab puu otsas elamine lõdvestuda, unistada, mängida ning ka tulemuslikumalt töötada.

Kanadas ehitatakse aga kerakujulisi puude otsa riputatavaid onne, millel nimeks freespiritspheres. Nagu nimigi ütleb, peaks onniomaniku mõte seal viibides vabalt lendama hakkama. Ettevõte reklaamib neid lisaks ka kui head linnuvaatlemis- ja loodusfotode tegemise kohta. Kerakujulise elamu võib puude asemel riputada ka hoonete või kaljunuki külge. Kerakujuline onn maksab 470 000 krooni.

Hetkel kuum