5. detsember 2007 kell 7:50

Börsiülevaade: finantssektor jätkas USA aktsiaturgude kukutamist

USA aktsiaturud kukkusid eile teist järjestikust päeva, sest investeerimisfirma J.P. Morgan Chase alandas USA nelja kõige suurema maaklerfirma kasumiväljavaateid.

Goldman Sachsi aktsia hind kukkus 5,14 protsenti 215,35 dollarini, Morgans Stanley 4,3 protsenti 50,01 dollarini, Merryll Lynch 3,3 protsenti 57,13 dollarini ning investeerimispanga Lehman Brothers aktsia odavnes 2,9 protsenti 59,61 dollarini.

„Me pole veel kõiki luukeresid üles leidnud,” kommenteeris Bloombergile olukorda finantssektoris investeerimisfirma Provident Investment Counsel fondijuht Rick Campagna. „Niikaua kui krediiditurgudel ei toimu midagi otsustavat, pole turgudel kindlat jalgealust oodata,” lisas ta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 0,49 protsenti 1328,73 punktini, peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks kukkus 0,66 protsendi võrra 2619,83 punktini.

Naftafirmadel oli pärast viiepäevast tõusu esimene kukkumine, sest nafta hind langes vahetult enne OPECi naftaministrite kogunemist. Exxon Mobili aktsia hind odavnes 0,82 protsenti 88,12 dollarini. Pea samapalju langes ka USA suuruselt teise naftakompanii, Chevroni aktsia hind.

Hetkel kuum