6. detsember 2007 kell 8:19

Börsiülevaade: USA aktsiaturgudel tugev tõus

USA aktsiaturud pöördusid eile pärast kahepäevast langust tugevale tõusule, sest makromajandusnäitajad olid head, aga samas mitte nii head, mis jätab lootused keskpank langetab baasintressi.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,48 protsenti 13444,96 punktini. Peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks hüppas koguni 1,78 protsenti 2666,36 punktini.

Tugevalt esines tehnoloogiasektor, eriti hoogsalt paistsid silma tarkvaragigandid Microsoft ning Oracle. Microsofti aktsia hind hüppas 4,21 protsenti 34,51 dollarini, Oracle’i aktsia hind koguni pea kuue protsendi võrra 21,22 dollarini.

Juba eile Euroopa aktsiaturgudelt pihta hakanud pooljuhttoodete sektor. Inteli aktsia hind kerkis 3,46 protsenti 27,22 dollarini, konkurent Applied Materialsi aktsia kallines 3,54 protsenti 18,73 ning USA suurima arvutitele mikrokiipide tootja Micron Technology aktsia hind hüppas nelja protsendi võrra 8,95 dollarini.

Investeerimisfirma Thomas Weisel analüütik Kevin Cassidy tõstis Inteli aktsia soovitust ning 2008. aasta kasumiprognoosi, sest arenevates riikides nagu Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina, kasvab oluliselt nõudlus personaalarvutite järele.

Hetkel kuum