Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arco meeskonnal uued treenerid

  Kinnisvarafirmat Arco Vara võib võrrelda Eesti jalgpallikoondisega, kes mängib selgelt allpool oma võimeid. Koondises on järjest paar-kolm peatreenerit välja vahetatud.
  Üleeile said investorid teada, et Arco Vara sees on pikka aega valitsenud erimeelsused - justkui kaks kantsi -, mis päädisid nõukogu juhi ja tegevjuhi tagasiastumisega.
  Äripäeva toimetus leiab, et juhtkonnavahetus mõjub Arco Varale pigem positiivselt, sest tiimitöö peaks paranema. Ja küllap kosuvad siis ka majandusnäitajad.
  Arco Vara tuleks kiita selle eest, et firma tõi oma vastuolud lagedale, ei hakanud halva mängu juures head nägu tegema. Selles suhtes on tegu kindlasti pretsedendiga. Võib-olla pidanuks muutuse juhtkonnas isegi varem ette võtma.
  Firma saatis pressile vägagi põhjaliku teate, kus selgitati vendade Arakate taandumist ja erimeelsusi. Ainus, mida saab ette heita: teade ei tulnud Tallinna börsisüsteemi kaudu. Ehk investoriteni jõudis see kõrvalisi kanaleid kaudu ja hilinemisega.
  Vahetult pärast otsuse tegemist oleks kulunud ära ka üks korralik pressikonverents, kui mitte üleeile, siis vähemalt eile. Võimalikult palju lahti rääkida olnuks parim võimalus anda investoritele kindlust tuleviku suhtes.
  Suhtlemine on kriisikommunikatsiooni esimene reegel. Vanad juhid pidanuks rääkima veelgi detailsemalt, miks lahku mindi ja uued, mis neil firmaga plaanis on.
  Arco Vara koondas novembris ka keskastmejuhte, seega käivad firmas põhjalikud ümberkorraldused, mis vajavad investoritele jooksvalt tutvustamist.
  Ühe versioonina on SEB Ühispank asunud Arco Vara pitsitama, kuna kahtleb, kas firma suudab oma laene panga ees teenindada. Laenud on võrdlemisi lühiajalise iseloomuga, seega on tagasimaksed suured.
  Vandenõuteooria järgi oli pangal vaja Arco Vara avalik aktsiaemissioon just sellepärast korraldada, et kinnisvarafirma saaks üle miljardi krooni lisaraha - mille abiga oma laene teenindada.
  Kui firma kaks tippfiguuri oleks tagasi astunud mõnes pika ajalooga lääne börsifirmas, oleks aktsia hind kohe 50 protsenti kukkunud.
  Arco Vara aktsia langus jäi eile viie protsendi piiresse ja aktsia börsiajaloos on olnud ka suurema kukkumisega päevi.
  Eile börsi avanedes oli langus suurem, sest valitses kerge peataolek, kuid päeva edenedes võis arvata, et juhtkonnavahetust koteeriti mõistvalt, kui mitte positiivselt.
  Eesti jalgpallis asjad enam halvemaks minna ei saa. Loodame, et sama seis on ka Arco Varaga.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Suurte lubadustega erakliinik püüab maha raputada musta minevikku
Novembris avab Tallinnas Pärnu maanteel kaheksal korrusel uksed uus erakliinik Novel Clinic, mille suur visioon on välja kasvanud kliinikust 4Kliinik. Ka 4Kliinik alustas ilusa plaaniga ja raha lugemata, lõpuks jäi tasumata aga osa töötasudest, maksudest ja arvetest.
Novembris avab Tallinnas Pärnu maanteel kaheksal korrusel uksed uus erakliinik Novel Clinic, mille suur visioon on välja kasvanud kliinikust 4Kliinik. Ka 4Kliinik alustas ilusa plaaniga ja raha lugemata, lõpuks jäi tasumata aga osa töötasudest, maksudest ja arvetest.
Fazer katsetab kakaorakkude kasvatamist bioreaktorites
Soome magusatootja Fazer uurib, kas rakupõhine põllumajandus võiks võimaldada kakao kasvatamist šokolaadi toorainena.
Soome magusatootja Fazer uurib, kas rakupõhine põllumajandus võiks võimaldada kakao kasvatamist šokolaadi toorainena.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.