Rohelised jõulud

Christel Karits 14. detsember 2007, 00:00

Peaesinejana on välja kuulutatud heavy-metal'i legend Udo Dirkschneider, kes on laulnud rohkem kui 30 aastat. Ta on nii Accepti kui ka U.D.O. süda ja hing. Tänavu ilmus U.D.O. 14. album nimega "Mastercutor", mille lugusid saab kuulata ka 22. detsembril Rakvere Green Christmasi festivalil.

U.D.O. on lubanud mängida vähemalt 90 minutit ning hea klapi korral publikuga võib etteaste kauemgi kesta.Festivalidel on U.D.O.-l tavaks lasta käiku tõeline hitiparaad, kuhu kuulub nii U.D.O. kui ka Accepti loomingu paremik.

22. detsembril toimuva Marylin Mansoni kontserdi külastajad saavad sõita Saku Suurhallist otse Rakvere spordihalli, et osa saada selle legendaarse bändi suurejoonelisest show'st, mis algab kell 00.00.

Mansoni kontserdipileti ettenäitamisel saab külastaja Rakvere spordihalli piletikassast lunastada pääsme vaid 300 krooni eest.

Pea igal festivalil esineval bändil on hiljuti ilmunud uus album värske loominguga. Rohelistele jõuludele annavad oma hääle 21. detsembril Paradise Lost Suurbritanniast, Liquido ja Caliban Saksamaalt, Dagoba Prantsusmaalt ning Loits, Leech ja Recycle Eestist.

22. detsembril on publiku ees U.D.O. ja Neaera Saksamaalt, Mustasch Rootsist, Samael Šveitsist, Hatesphere Taanist, Ultima Thule ja Tõnis Mägi ning House Of Games Eestist ja Sanctimony Lätist.

"Mulle ilgelt meeldib, et Green Christmasil on väga lai muusikavalik, seinast seina. Seal on nii head tümakat kui ka vana ja uue kooli rokki ja metalit," tunnistab Markus Teeäär ansamblist Metsatöll.

"Tänavu ootan festivalil kõige rohkem Samaeli etteastet, sest tegemist on ühe omapäraseima ansambliga terves maailmas. Minust sai Samaeli fänn 1996. aastal, kui nad hakkasid tegema mingit täiesti uut teemat, kus on industriaali, arvutimuusikat ja sümfooniaid ja veel igasuguseid ägedaid asju."

Raivo Rätte aka Kõmmari ansamblist Kosmikud, Rabarocki korraldaja ja Woodstocki programmijuht lisab, et olles ise festivalil esinenud, võib ta öelda, et artisti jaoks on tegemist äärmiselt kõrgel tasemel korraldatud üritusega. "Sel aastal kutsub mind Green Christmasile eelkõige U.D.O. Olen neid küll näinud, aga tahaks veel. Kohalikest bändidest on muidugi Ultima Thule koos Tõnis Mägiga alati kvaliteedimärk."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing