Koit Brinkmann • 19. detsember 2007 kell 5:46

Seppikute turg saab suure kasiino

Tallinna linnavõim, kes sõnades toetab kasiinovastaseid, andis loa Siim ja Sulev Seppiku firmale kuuluval Lasnamäe turul kasiino avamiseks.

Tallinna linnavalitsuses on moodustatud töörühm, mis vaatab läbi õnnemängu, kihlveo või totalisaatori mängukoha avamise taotlusi. Eelmisel kuul andis töörühm heakskiidu osaühingu Hexanor taotlusele, kes tahtis kasutusluba kasiinole Lasnamäel aadressil Pae 80.

Ain Seppiku poegade äri sai rohelise tule

Hexanori omanikud on Keskerakonna suurannetajad Siim ja Sulev Seppik, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Ain Seppiku pojad, kes ajavad suurejoonelist kinnisvaraäri.

Nii näiteks teenis Eesti Ekspressi tänavu juulis ilmunud artikli andmetel OÜ Hexanor Tallinnas ajakirjandusmaja ostu ja müügiga 80-120 miljonit krooni.

Mäletate kasiinovastaste kärarikkaid, kuid väheste osalejatega meeleavaldusi Tallinnas? Oktoobri keskel kutsusid nad kõiki teisele suurele kasiinovastaste meeleavaldusele sinnasamasse, Lasnamäele Pae turu keskusesse.

Kasiinovastased eesotsas keskerakondlase Max Kauriga olid kohal ka Lasnamäe halduskogu eelmisel koosolekul, kus kiideti kasiinole kasutuloa andmine heaks.

Max Kaur: kultuuripealinna staatus ohusKaur ohkas telefoni: "See oli järjekordne…" Ning jättis lause pooleli ja palus küsimused e-postiga saata. Kirjas märkis Kaur, et Lasnamäel on juba 22 kasiinot ning kasiinode meeletult suure arvu pärast võib Tallinn kaotada Euroopa 2011. aasta kultuuripealinna staatuse.

Tallinna linnavolikogu liige Oleg Rebane nii tagasihoidlik ei olnud. Tema arvates tegi halduskogu esimees, keskerakondlasest Leonid Mihhailov kõik selleks, et kasiino kasutusloa taotlusele halduskogu heakskiit saada.

"Mäng käis ühte väravasse," põrutas Rebane. Tema kutsutud telekanali TVN operaatoril paluti Mihhailovi eestvõttel ruumist lahkuda. Hääletusel ei olnud ükski halduskogu liige kasutusloa andmise vastu ega erapooletu.

Hääletus halduskogus läks libedalt Halduskogusse kuuluva rahvaliitlase Jüri Trummi sõnul läks hääletus libedalt, kuna kasiino Grand Prix esindaja seletas lahti, et uue kasiino avamisel sulgevad nad selle kõrval praegu asuva mänguautomaadisaali.

Linnavalitsuse nn kasiinode töörühma esimeheks on Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli, kelle sõnul ei ole töörühmas tegemist formaalse otsustamisega.

"Linnavalitsus ei taha, et kasiinosid tekiks juurde," kommenteeris Mutli. "Kuigi kasutusloa mitteandmist on keeruline põhjendada, on see avaliku huvi kaudu võimalik." Abilinnapea sõnul oli Pae tänava kasiinole kasutusloa andmisel üks argument see, et koha omanikud on sellesse juba väga palju raha sisse pannud.

"Andsime ka Olympicule Tondi tänaval loa," lükkas Mutli ümber oletuse, et Hexanori omanike nimed tegid töörühmale otsustamise lihtsamaks.

Number 22 kasiinot on Max Kauri andmetel Lasnamäel.

1,15 miljonit krooni on Siim ja Sulev Seppik tänavu annetanud Keskerakonnale.

Hetkel kuum