21. detsember 2007 kell 16:38

Franco Frattini: Schengen pakub suuremat turvalisust ja vabadust

Schengeniga ühinemise pressikonverentsil Tallinna Sadama D-terminalis ütles Euroopa Komisjoni asepresident Franco Frattini, et uus eesmärk on suurema turvalisuse ja suurema vabaduse pakkumine samal ajal.

Euroopa Komisjoni asepresident Franco Frattini ütles, et üks etapp on läbitud ning nüüd tuleb edasi liikuda. Tähistame Schengeni ruumi laienemist sellega, et kõigil on suurem liikumisvabadus. „Jätkame Euroopa Liidu poliitika rakendamist, mis on suurem turvalisus ja suurem vabadus samal ajal. Jätkame kurjategijate avastamist, kui ausate inimeste liikumine suureneb,“ rääkis Frattini.

Franco Frattini ütles, et Schengen ei muuda Euroopat kindluseks. „Euroopa muutub turvalisemaks, kuid mitte kindluseks,“ ütles ta.

Rootsi justiitsminister Beatrice Ask lisas, et me ei tea tegelikult, mis on suurim Schengeni ruumi laienemise väljakutse. „Me ei tea, mis tegelikult juhtuma hakkab – see võib olla midagi, mida me ei oota. Kuid me oleme valmis probleeme nägema, selles on poliitikud parimad,“ rääkis Ask.

Rootsi justiitsminister rääkis, et palju ettevalmistusi on tehtud selleks, et kõik funktsioneeriks Schengeni ruumis. „Usun, et see toimib, kuid me võime olla üllatunud, kui näeme millise väljakutse inimesed võivad meile esitada,“ ütles Beatrice Ask.

Hetkel kuum