ÄP fototoimetus • 9. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

ÄP 5 aastat tagasi: SAPARD toob maapiirkondadesse elu

Nelja aasta pärast on tänu ELi SAPARDi programmile Eesti küladesse kerkinud 68 uut hoonet, rajatud 52 infopunkti, e-teenuseid kasutavad pooled maaettevõtjad ja elekter on jõudnud kõikide talumajapidamisteni. Veel näeb SAPARDi programmi koordineeriv PRIA prognoosides ette, et töötus väheneb tänu SAPARDile 10 protsendile, uusi töökohti on 2000 rohkem, toiduainetööstused vastavad euronõuetele ja 70 protsenti põllumeestest sõidab uue traktoriga. Välja on makstud 318 mln, veel läheb jagamisele 1,2 mld krooni.

Hetkeseis: SAPARD sai läbi, raha kulutati ära, aga mitu uut hoonet küladesse rajati, on viktoriiniküsimus. Mis sest enam - uued rahad tulekul.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt