ÄP 5 aastat tagasi: SAPARD toob maapiirkondadesse elu

ÄP 10. jaanuar 2008, 00:00

Nelja aasta pärast on tänu ELi SAPARDi programmile Eesti küladesse kerkinud 68 uut hoonet, rajatud 52 infopunkti, e-teenuseid kasutavad pooled maaettevõtjad ja elekter on jõudnud kõikide talumajapidamisteni. Veel näeb SAPARDi programmi koordineeriv PRIA prognoosides ette, et töötus väheneb tänu SAPARDile 10 protsendile, uusi töökohti on 2000 rohkem, toiduainetööstused vastavad euronõuetele ja 70 protsenti põllumeestest sõidab uue traktoriga. Välja on makstud 318 mln, veel läheb jagamisele 1,2 mld krooni.

Hetkeseis: SAPARD sai läbi, raha kulutati ära, aga mitu uut hoonet küladesse rajati, on viktoriiniküsimus. Mis sest enam - uued rahad tulekul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing