Kreitzberg: uus töölepinguseadus on narr ja ebaintelligentne

Ralf-Martin Soe 14. jaanuar 2008, 17:32

Riigikogu liikme Peeter Kreitzbergi sõnul
seab töölepinguseaduse muudatus enamus riskidest töötajate õlule ning vähendab
ettevõtjate innovaatilisust.

Peeter Kreitzberg oli seaduse eelnõu suhtes kriitiline, kuna ettevõtlusega seotud riskid lähevad järjest enam töötaja kaela. „Kui tehakse analüüs, et tootmistulemustes on võimalik süüdistada töötajat, siis tööandjal tekib piiramatu võimalus esitada talle arveid, vähendada palka ning nõuda kahjusid sisse,“ tõi Kreitzberg näite. „See on väga narr ja ebaintelligente seadus,“ võttis sotsiaaldemokraat teema kokku.

Samuti heitis Kreitzberg ette, et seaduse muudatus vähendab innovatsiooni.

„Tegelikult tööandja ei pea mõtlema sellele, kuidas ilma erilise riskita tööjõudu ekspluateerida. Temal peaks olema hästi tugev motiiv täiustada oma ettevõtlust arendada ja innovatsiooni tõsta,“ ütles Kreitzberg. Mehe sõnul heidetakse praegu Eesti majandusele ette just innovatsiooni puudumist.

„Kui tööandjale teha väga lihtsaks töötajate vallandamine, siis see pärsib meie majandusarengut tervikuna. Kindlasti peab säilima väga tugev surve innovatsioonile, milles me oleme praegu Euroopaga viimaste seas. Minu meelest ei tasu sellist odavat hooba kasutada,“ lisas Kreitzberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2008, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing