Nestor: meie töölepinguseaduse eelnõu läbi ei lase

09. jaanuar 2008, 17:19

Sotsiaaldemokraadid ei ole nõus täna
sotsiaalministeeriumi poolt avalikkusele esitatud töölepinguseaduse
eelnõuga, mis vähendab töötajate turvatunnet, lühendades näiteks
koondamishüvitise aega seniselt 2-4 kuult ainult ühe kuuni.

„Nii kaua, kuni meie oleme riigikogus, see eelnõu läbi ei lähe, sest sellega vähendatakse 600 000 Eesti töövõtja turvatunnet ja kahandatakse nende õigusi,” ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon tuletab sotsiaalminister Maret Maripuule meelde, et oluliste muudatuste tegemine töölepinguseaduses tehakse koostöös tööturu osapoolte, ametiühingute ja tööandjatega, teavitas erakond.

Nestori sõnul on praegune koondamishüvitiste maksmise kord teiste Euroopa riikidega võrreldes keskmise pikkusega. „Senine koondamishüvitiste maksmise kord on end õigustanud nii rasketel kui headel aegadel,” kinnitas Eiki Nestor. „Seetõttu on üllatav sotsiaalministeeriumi soov võtta vastu ebainimlik seadus, mis mõjutab kõiki tööd tegevaid inimesi meie riigis,” ütles Nestor.

SDE on valmis arutama kõiki muudatusi tööseaduse kaasajastamises, millega on nõus nii ametiühingud kui ka tööandjad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2008, 09:35
Otsi:

Ava täpsem otsing