Linter keeldus kohtus tunnistust andmast

15. jaanuar 2008, 15:29

Dmitri Linter kasutas oma õigust ja loobus
kohtus tunnistamast, peale teda astus tunnistajapinki Dmitri Klenski,
kes mõningase keerutamise ja sõnamängu järel otsustas prokuröri küsimustele
vastata.

Dmitri Linter ütles täna kohtus, et keeldub tunnistuste andmisest, kuna kohus ei olnud nõus kriminaaltoimikule tema jaoks olulisi taotlusi lisama.

Dmitri Linteri kaitsja Leonid Olovjatšnikov ütles oma kõnes kohtule, et Öise Vahtkonna idee oli hoiatada Eesti valitsust ja politseid mässu toimuma hakkamise eest. Miks Eesti ise midagi varem ette ei võtnud ja mässu ära ei hoidnud, ei osnud kaitsja öelda.

Öise Vahtkonna ülesanne oli Linteri kaitsja sõnul vältida igasuguseid korratusi. Peale selle avaldas ta imestust, et kui enne 26. aprilli 2007 olid Öise Vahtkonna tegemised täiesti avalikud, politseile teada ja seaduslikud, siis miks tema kaitsealused alles 26. aprillil arreteeriti?

Kohtuistungil tehti 30 minutine paus, mille järel jätkub teise kohtualuse ülekuulamine.

Kohtuistungile oli tulnud ka üks Öise Vahtkonna võimalik liige või suur toetaja, kes püüdis kohtusaalis kehtestatud korda rikkuda ja Dmitri Klenskiga rääkida. Kampsunivarrukal kandis mees Öise Vahtkonna eraldusmärki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2008, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing