Jagame Suure Peetri kombel

Riina Valmsen 16. jaanuar 2008, 00:00

Töölepingute kollektiivse ülesütlemise korral olukorras, kus tööandja vabastab töölt vähemalt 5 töötajat, kui tööandja annab tööd kuni 19 töötajale, maksavad töötajale hüvitise võrdsetes osades välja tööandja ja töötukassa.

Aga - Eestis on ligi neli viiest ettevõttest n-ö mikroettevõtted keskmiselt 2,8 töötajaga. Ja kuigi tööandja maksab 0,3 protsenti töötaja brutopalgast ja peab ka töötaja palgast kinni töötukassa kasuks 0,6 protsenti, ei saa töötaja toetust, sest pisifirmas ei olegi nõutavat viit töötajat, keda kollektiivselt koondada. Seega panustatakse ühisesse katlasse, kust vaid suured kulbiga võtta saavad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing