Kristina Traks • 17. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Nädal Kristina Traksi pilgu läbi

Kõik me oleme näinud mõnd filmi suurejoonelisest pantvangidraamast. Ilmselt ka Rapla kandi poisid Viljar ja Ardo, kelle noor elu möödus seni üsna sisutult ringi hängides ning suurest rahast unistades. Ühel suvepäeval, kui rullarid kohalikus bensukas bemmi tankisid, nägid nad müügil Kroonikat, kus elust rikaste ja ilusate maailmas pajatas kasiinoärimees Armin Karu. Samas poseeris pildil Karu tütar Ines. Igavlevate poiste peades hakkas keerlema elu esimene suur mõte: röövime ilusa Inese, nõuame Arminilt palju raha ja elame elu lõpuni rikkalt. Et ajalehed kirjutasid mingist arusaamatust d-tähega sõnast, otsustasid Ardot-Viljarit kindluse mõttes nõuda raha eurodes. Ikka tugevam valuts.

Edasi läks nagu kehvas märulikomöödias, mis päädis poisikeste kinnipidamisega. Ei Inest, ei raha. Kuid kuulsus kindlasti. Edaspidi on, millest teiste bensukakuttidega burksi pugides rääkida. Tibide saamisega ei peaks ka enam muret olema!

Kas teate, kus asub Rotermanni kaubamaja? Tunnistan ausalt, et mina täpselt ei tea. Nagu näitas aripaev.ee küsitlus, vaevab samasugune teadmatus pooli lugejaid.

Kuid tõepoolest on kuskil Rotermanni varemete vahel juba mitu kuud noobel kaubakeskus, palju kalleid poode sees. Kuuldavasti maksavad rentnikud Tallinna kõrgeimat hinda, kuid keda ei ole, need on ostjad. Siiski lubab kaubamaja omanik Urmas Sõõrumaa action'it ehk jõulist kaubakeskuse turundamist. Kas Sõõrumaa operatiivplaan algas Rotermanni reklaamide lisatahvliga "Allahindlus!"? Pakun Sõõrumaale välja veel ühe action-turunduslause: "Tahad järjekorrata poodelda? Tule Rotermanni!"

Juhtinud kord rohelist väikelinna Kirde-Eesti lääneserval (Kiviõli linna ametlik tunnuslause - toim) tubli Rahvaliidu mees Voldemar Trumm. Hästi juhtis, kõik olid rahul. Vist. Üleöö aga muutus kõik.

Trummile pakkunud üks mees raha ja Trumm kui linna patrioot võttis pakutu vastu - ikkagi toetus linnakesele. Kaitsepolitsei omad arvanud, et annetus ei saa küll olla muud kui altkäemaks. Tubli töömees mõisteti süüdi pistisevõtmises, ta kaotas koha erakonnas, linnapea tooli ja 40% töövõimest.

Poliitiku kombel ei häbene Trumm midagi. Vastupidi, tema on õige mees ja linn maksku talle hea töö eest 54 000 krooni lahkumishüvitist. Muide, Trummi valisid omale viimastel valimistel valitsejaks üldse mitte Kiviõli elanikud, vaid hoopis 475 kohtlajärvelast.

Häbi on võõras ka riigikogu eakaimale liikmele, keskerakondlasest Jaan Kundlale, kelle valisid riigikokku 496 Järvamaa inimest. Tema lihtsalt sõimas labaselt oma üürnikke ajakirjanduses värdjateks. Üritades maskeerida oma sõnavõttu sellega, et kunagi nimetatud värdjateks isata kasvavaid lapsi ja et tema üürnik üksikema oli.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt