Parts: noori tuleb õpetada raha tegema

18. jaanuar 2008, 16:26

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan
Parts heitis Raadio 2 tänases saates "Kõik puhuvad!" Eesti noortele ette
oskamatust raha teha.

„Noori tuleb õpetada raha tegema. Kõlab Viru ärika moodi, aga meil on kapitalistlik maailm, turumajanduslik ühiskond - meil tuleb rääkida selles keeles,“ rääkis Juhan Parts. Ta lisas, et noored peaksid oskama midagi toota või oma teadmisi müüa.

„Ilma rahata ei ole võimalik tänapäeva maailmas elada nii, et saaks kasutada meid ümbritsevaid võimalusi,“ rääkis Parts raadiosaates ning jätkas: „Me peame sellest häbenemata rääkima, et aus raha ei tule lihtsalt. Eestlane - talurahvas, nagu me oleme - on harjunud lehmade, sigade ja peenramaa arvelt oma põlvkonda uueks looma,“ ütles Parts.

Ta soovitas mõelda, kuidas osa maailma rikkustest endale koju tuua. „Aga selle taga ei tohiks olla lihtsalt ärika ostan-müün-vahetan-suhtumine, vaid ühiskondlik hoiak," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2008, 16:26
Otsi:

Ava täpsem otsing