Parts: tasa sõuad, kaugele jõuad

18. jaanuar 2008, 11:35

Minister Juhan Parts võttis tänasel
Tallinna Tehnikakõrgkoolis toimuval liiklusohutuse konverentsil oma mõtted
liiklusohutuse teemal kokku vanasõnaga – tasa sõuad, kaugele jõuad.

„Tahame teha kõik, et see (liiklusõnnetuste toim.) number oleks null. Kuid ka kurbadel sündmustel on oma tõenäosus. Ootame seda, millal võiks öelda, et see, mis toimub liikluses, on integreeritud/lõimitud nagu tuhanded seadused,“ lausus hetkel Tallinna Tehnikakõrgkoolis toimuval liiklusohutuse konverentsil minister Juhan Parts ning lisas, et meie liiklusohutus ikka pigem areneb kui taandareneb.

„Koostamisel on uus liiklusseadus, mille loodame peagi ka riigikokku saata. Samuti moodustame liiklusohutuse komisjoni, kuhu kuuluvad kuue ministeeriumi ministrid ning omavalitsuste esindajad, kel on kokkupuude teemaga,“ märkis Parts. Komisjon peaks Partsu sõnul tööd alustama kahe-kolme nädala jooksul ning selle eestvedajaks on minister Juhan Parts ise.

„Komisjoni ülesandeks saab omavalitsuste ühiste jõupingutuste koordineerimine ning analüüsimine,“ märkis minister ning lisas, et samuti on tulemas ka erinevaid kampaaniad.

Kas probleemile võiks läheneda ka autode arvu piiramisega Eestis ning sõidulubade väljaandmistingimuste karmistamisega? „Kindlasti mitte, inimesed peaksid ikka ise otsustama. Meie ei saa öelda, millise autoga keegi sõitma peab. Iseasi on see, kui mõistlike autodega inimesed sõidavad ning kas võiks ühistransporti äkki rohkem kasutada. Meie peame panema inimesi siiski mõtlema, mitte nende eest otsustama,“ kommenteeris Parts.

Mullu suvel, kui ajakirjanikel polnud Partsu sõnul palju teemasid kajastada, siis leidis tema sõnul äramärkimist pea iga liiklusõnnetus, ometi oli minister rahul siseminister Jüri Pihli tööga selles valdkonnas. „Eelmise aasta tulemused polnud väga hullud. Vähemalt mitte nii hullud kui me ootasime,“ märkis Parts ning lisas, et infrastruktuuride areng peab jätkuma ning selle tähtsust tuleb teadvustada.

„Tasa sõuad, kaugele jõuad,“ võttis Parts liiklusohutuse teema kokku ning lisas, et täna Tallinna Tehnikakõrgkoolis toimuvalt liiklusohutuse konverentsilt jääb ta ootama märgukirja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2008, 11:35
Otsi:

Ava täpsem otsing