Börsikommentaar: ebalikviidsusralli Tallinna börsil

23. jaanuar 2008, 15:53

Nii nagu möödunud kauplemispäevadel oli
aktsiate hindade suurte langusprotsentide üheks olulisemaks teguriks vähene
likviidsus börsil, nii võib sama öelda tänaste suurte hinnatõusude kohta.

Nii põhjustas vähene, et mitte öelda olematu kauplemisaktiivsus Viisnurga ja Harju Elektri aktsiate hinna kerkimise üle seitsme protsendi mõned väikesemahulised tehingud. Mõlema aktsiaga sooritati neli tehingut, käibed olid vastavalt 11 000 ja 36 000 krooni.

Väike kauplemisaktiivsus põhjustas mitme teise aktsia suure või isegi ülisuure hinnaliikumise. Baltika aktsia hind hüppas kauplemispäeva lõpuks 5,77 protsenti 51,63 kroonile, päevasiseselt käis see aga 54,76 kroonil, mis oli eilsest sulgumishinnast 12 protsendi võrra kõrgem. Baltika aktsia käive oli napilt alla poole miljoni krooni.

Sama võib öelda ka Tallinna Kaubamaja kohta. Aktsia käive oli küll pea viis miljonit krooni, aga suhteliselt suure ostuhuvi jaoks oli seda ilmselt siiski vähe, sest päevasiseselt kerkis aktsia hind koguni üheksa protsendi võrra. Päeva lõpuks taandus aktsia hind 3,2protsendilisele tõusule, 100,92 kroonini.

Suuremat huvi tunti täna kogu eelneval kolmel päeval põrmu tambitud Arco Vara aktsiate vastu, mis kerkis 2,17 protsenti 14,71 kroonini. Eelneva kolme päeva jooksul oli ettevõtte aktsia hind kukkunud kokku 23 protsenti ning ilmselt on nüüd muutunud mõne investeerimisfondi või jõukama investori jaoks huvitavaks.

Elav kauplemine käis ka Olympic EG aktsiaga, mille käive oli 20 miljonit krooni. Paraku valitses selle aktsia puhul müügihuvi ning aktsia hind langes 1,75 protsendi võrra 43,81 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2008, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing