Panov: Eesti arengutase võrdub 18. sajandi Ameerikaga

24. jaanuar 2008, 12:42

Tallinna eksabilinnapea Vladimir Panov
räägib väljaande Pealinn venekeelses versioonis Stolitsa, et Eesti on praegu
samal arengutasemel kui Ameerika 18. sajandi lõpus.

Panov ütleb, et ta ei kavatse riigilt äsja süüdistuse tagasivõtmisega lõppenud kriminaalasja eest moraalset ega materiaalset kahjutasu nõuda. "Riik, see on noor ja igasugust s***a siin jätkub. Nagu teate, kui tuul ja laine tõuseb, uhub meri samuti igasugust rämpsu kaldale. Vot Eesti on praegu ka sellise tormilise arengu staadiumis. Ütleme, nagu Ameerika 18. sajandi lõpus."

Stolitsa peatoimetaja Jana Toom sõnab seepeale Panovile: "Minu kogemus näitab, et kui saadan teile intervjuu teksti tutvumiseks, kriipsutate need mahlakad võrdlused maha."

Panov kostab: "Ennem ei riski teie neid trükkida, aga mina oma sõnadest lahti ei ütle. Riik kasvab ja see protsess on valulik. Ja seetõttu on valelikke inimesi poliitikas mitte ainult palju, vaid väga palju. Kuid keda mul süüdistada? Konkreetseid nimesid mul pole. Sarnaselt prokuratuuriga, süüdistusi tuleb tõestada."

Keskerakonda kuuluv Panov vihjab intervjuus, et tema süüdistamine oli kasulik neile, kes moodustasid 2003. aastal pärast nende võiduga lõppenud riigikogu valimisi Keskerakonna asemel valitsuse. Panov tõi nendel riigikogu valimistel oma erakonnale 1022 häält.

Panovi mahlakat intervjuud Tallinna linnavalitsuse eestikeelsest väljandest Pealinn paraku ei leia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2008, 12:42
Otsi:

Ava täpsem otsing